face_time_uet
Face Time Bourbon, Beautiful Colibri och Kriterieauktion

Detta inlägg är menat som en kort presentation av fadershingstarna vars avkommor kommer att delta i årets Kriterieauktion 2019.
Hingstdepån kommer att vara på plats torsdag, fredag och lördag och följa avkommorna allt eftersom dom kommer upp i ring.
Vi håller givetvis tummarna för alla uppfödare!!
Och innan jag fortsätter med hingstarna så vill jag åter en gång slå ett slag för World Wide Pedigree där man kan hitta all tänkbar information om hingstar, avkommor, resultat, stamtavlor.. You name it. ALLT!

CHARLY DU NOYER:
Charlys avkommor i Frankrike har gått från klarhet till klarhet. Det tyngsta namnet är Helgafell.
Han kvalade i slutet av maj på tiden 1.17,5 och har hunnit med två starter sedan dess, vilket resulterat i två segrar.
Philippe Allaire är mycket nöjd med Charly du Noyers avkommor och tror att han kanske kan bli en av dom bästa förvärvarna.
22 stycken färdigkvalade 3 till inom några dagar
Två stycken debuterar den 27/9 i Laval. Det är Hatha Josselyn och Hurricania Galaa.
Auktionspriserna har varit bra för Charly du Noyer i Frankrike. Vem minns inte Hunter Valley som gick för hela 400.000 Euro förra året?
Help Emge, Hollywood Joe och Hello Charly för över halva miljonen, Irish Wiskey 71.000 Euro, Igor du Noyer 60.000 Euro och Ideal de Joudes 55.000 Euro för att nämna några.
Fransmännen har klart för sig vad Charly du Noyers avkommor kommer att uträtta på travovalen. Det är en sak som är säker.
Kommer svenskarna att förstå samma sak?
Dom som deltar på Kriterieauktion är:

TORSDAG
60 Denali Doc

FREDAG
177 Lois di Quattro
180 Oceans Sixx
274 Skyy de Zeun

LÖRDAG
384 Patriziore
436 Celine

READY CASH:
Ready Cash har nog överbevisat att han duger i alla sammanhang. Face Time Bourbon är bara ett exempel i en lång rad. Den killen tog sig till finalen i  Grand Prix de l’U.E.T. och promenerar runt på tiden 1.10,7/2.100 meter med Björn Goop i vagn. 15 segrar på 18 starter. Över 7 miljoner insprunget. Rekord på 1.10,7. Och han är enbart 4 år.
Tvåårige Beautiful Colibri debuterade igår i Milano och sopar rent totalt överlägset på tiden 1.15,9/1650 meter med Andrea Guzzinati i vagn.
Det är ju omöjligt att rada upp alla Ready Cash avkommors framgångar här.
Han ligger stadigt på topp över antal vinnare dom sista 30 dagarna i Frankrike. I stort sett VARJE månad. Priserna på Ready Cash avkommorna behöver inte presenteras heller. Dom kan vi se som feta rubriker i olika travmedia. Oavsett om det är Elitauktion, ITS i Italien, Arqana Trot Frankrike eller åringsauktionen på Wolvega.
Och nu får ni hålla er vakna. EN ENDA Ready Cashare kommer att säljas i årets upplaga av Kriterieauktion En enda.. Så låt inte er chans gå förbi.

TORSDAG
125 Reload Pellini

TRADERS:
Hans avkommor är ett år nu. Men Traders har också överbevisat vilken tävlingsindivid han är. Över 10 miljoner insprunget och ett rekord på 1.10,1. Phillippe och Gitte Allaires  Haras de Bouttemont har sammanställt en gedigen lista över hans framgångar.
Har gått igenom Deauville och Caens auktioner med över 1200 saluhästar men ingen avkomma efter Traders har varit uppe i ring. I alla fall inte där. Däremot har hans helbror Jerry Mom också visat talang med 7 raka i debuten, ett rekord på 1.11 och enligt uppgift 3,5 miljon insprunget. Kan vara så att ni får lägga till ytterligare över en miljon då han tävlas nu i Belgien. Osäker på att fransmännen och belgarna samkör sina register i insprungna pengar. Däremot vet jag att just Traders har ytterliagre två helsyskon då modern Graziella har även fött Naomi Mon 2017 och Opea 2018.

FREDAG
244 U.S.Traders

LÖRDAG
363 Arabell

BOLD EAGLE:
Ytterligare en herre som inte behöver någon närmare presentation. Det överlämnar jag med varm hand till auktionsutroparen på auktionen. Vi lär höra det ca 8 gånger minst. Så många av Bold Eagles avkommor kommer vi att få se i ring.
Han har till dags datum 23 inkvalade tvååringar och 53 treåringar. Och dessa gör slarvsylta av konkurrenterna. Green Grass, Helios des Champs, Gipsy Road, Galilea Money är några av dom franska namn jag bjuder på här. I Sverige så stavar vi AETOS KRONOS, Dontlooseallmoney, Djokovic osv osv.
Det är bara två avelshingstar, Googoo Gaagaa och Bold Eagle som har med tre finalister i Kriteriet.
.Auktionspriserna ligger på topp. Incognito Maza över miljonen Gabia Josselyn likaså. Constellation As 100.000 Euro Cable Wise As på 175.000 Euro

TORSDAG
17 Samedi
19 Avenue Brodda
24 Truly Dream
62 Rooftop Pellini
85 Bold Lane
99 Aquila Rhyme
101 Hobart

FREDAG
206 Peak´n Roll

TIMOKO:
Timokos avkommor följer jag petnoga i hela Europa. Förundras varje gång då dom ofta vinner i lönndom utan nämnvärd publicitet. Italienarnas Amber Prad är ett exempel . Franska Folelli, Etonnant, Elite du Ruel och Douloureuse. Holländska Just Be Proud, Demolition Girl, tyska Crusado, Iron Fox ,Maestro S, Jane Attack. Danmark har ju Muscle Lane och Dortmund. Estlands Real Viking, Finland har Ambriel och Hachiko de Veluwe men det finns fler. Dreammoko osv osv..
Dom springer som skållade troll i hela Europa. Har oftast fullt upp att uppdatera just Timokos avkommor.
Han har för dagen 21 inkvalade tvååringar i Frankrike.
Och en (!) enda anmäld till auktion:

FREDAG
202 Triple Cherry

DJANGO RIFF:
För någon vecka sedan såldes Indrone för 75.000 Euro och Indigo Pierji ropades tillbaka för 65.000 Euro på Arqanas auktion.
Höga auktionspriser på Kolgjini Sale 2019. Ivory Am 800.000 kr, Athena Face 250.000 kr.
Det blir en spännande hingst att följa. Hans avkommor är som sagt bara ett år. Finns flera på auktionsringen denna helg.

TORSDAG
58  Ville C.D.
83 Izor Sisu
88 Invicta Sisu
94 Good Vibes

FREDAG
214 Västerbo Acordia
245 Bottnas Illusion
266 I Love You Sisu
268 Django Silver
288 Timotejs Karamell

LÖRDAG
371 Lilly S.E.
443 Diora Trot

BIRD PARKER:
Här gott folk finns det en till med enbart en avkomma. Bird Parker har dubbelbevisat sin förvärvning vill jag påstå.
Italienarna har premiär med Be Pop Ferm. Den har gjort alla glada. Hans avkommor viker inte ner sig i första taget.  24 inkvalade tvååringar i Frankrike till dags datum.  Hans avkommor har tills idag 32 segrar. Gatsby Perrine, Gainsborough och Get Happy. Habanero de Viette, två år har stått överst på prispallen. En annan tvååring är Allaire tränade Heart of Gold med placering 1-2-1.
24 inkvalade tvååringar i Frankrike och fler är på väg.

TORSDAG
51  Västerbo Garonne

DOLLAR MACKER:
Ytterligare en hingst som har enbart en avkomma i ring. PASSA PÅ när ni har chansen!
Hans avkommor är enbart ett år. Ilario de Nappes gick för 24.000 Euro Idaho Vici 32.000 Euro och Idaho de Joudes för 33.000 Euro.
Väldigt få avkommor har varit uppe i ring.

FREDAG
212 Celie Anora

Hingstdepån önskar samtliga deltagare ett STORT LYCKA till på Kriterieaktion 2019!!!

 

 

Taggar: Kriterieauktion 2019