Univers De Pan

Bakgrund

Född 2008
Rekord 1.09,5ak - 1.11,1m - 1.11,3am - 1.12,0l
Intjänat € 1.582.080
Antal segrar 21
Mankhöjd 165 cm
Far Kenya Du Pont
Mor Gypsilore
Morfar Pan De La Vaudere

Avgifter

Bokningsavgift € 400
Fölavgift färsk€ 2.250
Fölavgift fryst€ 2.500
Prime Ecurie€ 55

Bokningsförfrågan

Hingst
Univers De Pan
Stoets namn

Står hos

Haras du Prieuré

Bildgalleri

Den franske topptravaren – Visade stor talang
Tränaren och elitcyklisten Philippe Daugeard kände tidigt att Univers de Pan var något extra. Hästen visade stor talang och startade redan i Augusti som tvååring. Tvååringssäsongen inbringade tre segrar och Univers de Pan hävdade sig i kulltoppen.

Slog igenom som fyraåring
Trots sin inledande framgång på tävlingsbanan valde tränaren en snäll matchning under treåringssäsongen. Den rejäla travaren behövde växa i sin kropp. På våren som fyraåring spände Philippe bågen och slog kulltoppar som Up And Quick, Uhlan du Val och Unique Quick. Univers de Pan vann kvalet till Europaderbyt (Prix de l´U.E.T). I finalen var han tredjerankad och slutade på en fjärdeplats bakom vinnaren Brad De Veluwe. 2012 gjorde Univers de Pan fjorton starter vilket resulterade i sju första-, tre andra- och två tredjeplatser. Sammanlagt sprang hästen in drygt 2,9 miljoner kronor det året.

Tog klivet in i eliten – Världsartist som sexåring
Under sommaren som femåring var Univers de Pan odisktabel kulletta. Från April till September dominerade han och tog segrar mot äldre hästar som tillhörde toppskiktet av Europa. Ett spännande vintermeeting väntade.

Det stora genombrottet kom i Prix De France (GrI) där Univers de Pan var heriosk tvåa. Hästen blev målfotoslagen av det svenska ekipaget Noras Bean tillsammans med Björn Goop. Därefter vann de grupp 1-loppet Grand Criterium Nice Matin och tog en andraplats i Prix d´Atlatique (GrI). Efter dessa lopp klassades Univers de Pan som en av världens bästa hästar.

Dominerade storloppen i Skandinavien – Deltog i Elitloppet 2015
Efter framgången i de klassiska löpningarna begav sig Univers de Pan mot Skandinavien. Han segrade i Oslo Grand Prix och Finlandia Ajo. Självklart kom en inbjudan till Elitloppet men Philippe Daugeard tackade nej till medverkan. Hästen var fortfarande under utveckling och kretsen valde istället att delta i Sveriges största travlopp 2015.